Huis verkopen, waar te beginnen? Uitgelegd in 4 simpele stappen

Je huis verkopen waar te beginnen… Tja, er komt nogal wat bij kijken, dus hoe pak je zoiets nou goed aan? Ga je zelf pionieren of schakel je een makelaar in? Zo ja, welke dan en hoe gaat het vervolgens verder? Met dit 4-stappenplan maak je geheid de juiste keuzes!

Huis verkopen waar te beginnen? Nou hier, bij stap 1!

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen of het uit te besteden aan een makelaar. Dat is stap 1, de eerste keuze die je moet maken. Voor de meesten een makkelijke keuze, want a. er komt heel veel kijken bij het verkopen van je eigen huis, presenteren, adverteren, rondleiden en papierwerk bijvoorbeeld. En b. het verkoopresultaat via een makelaar is vaak stukken beter.

Huis verkopen waar te beginnen stap 2

Huis verkopen waar te beginnen Uitgelegd in 4 stappen. Begin bij Connect Makelaardij

We gaan er dus even vanuit dat je, net als het gros van alle huizenverkopers, een makelaar wilt inschakelen. Dan zijn we aanbeland bij ‘huis verkopen waar te beginnen, stap 2’. Dat is: de juiste makelaar kiezen. Zo doe je dat:

a)      Een selectie maken

Je begint bij het bekijken van sites en social mediakanalen van makelaars in Zeeland. Die vind je snel genoeg. Kijk hoe de makelaars hun huizen presenteren en wat ze vertellen over hun werkwijze en zichzelf. Welke sites en kanalen spreken je aan en bij welke makelaars krijg je het beste gevoel? Maak daar een top 3 van.

b)      Gratis waardebepalingen opvragen

Vervolgens nodig je de makelaars uit voor een gratis waardebepaling. De makelaars komen een voor een bij jou thuis langs, doen een rondje door de woning en geven je een schatting van een realistische verkoopprijs. Als het goed is vertellen ze ook meteen wat ze verder voor je kunnen betekenen.

c)       Keuze maken

Hoe kwamen de makelaars op je over? Wie nam echt de tijd voor je? Wie heeft je het meeste en het duidelijkst verteld over de werkwijze en verkoopstrategie? Welke waardebepaling spreekt je het meest aan? En nog belangrijker: bij welke persoon had je het beste gevoel? Maak op basis daarvan jouw keuze in makelaar.

Huis verkopen waar te beginnen… en door, stap 3

Het begin is nu wel gezet. Het stadium van ‘huis verkopen waar te beginnen’ zijn we nu voorbij. Nu is het tijd voor stap 3: doorpakken. Een makelaar doet in dat opzicht gelukkig het meeste werk en geeft je advies over de zaken waar jij de uiteindelijke beslissing in mag nemen. Denk aan verkoopstrategie, vraagprijs, gewenste overdrachtsdatum en in te zetten communicatiemiddelen.

Stap 4: Koper in zicht!

Hopelijk komt er snel een potentiële koper in beeld. Tegenwoordig zijn dat er zelfs vaak een heleboel. Jouw makelaar zal je in deze stap adviseren hoe hiermee om te gaan. Een goed advies is om niet alleen naar het hoogste bod te kijken, maar zeker ook naar de eventuele voorwaarden die de potentiële koper aan de koop wil verbinden, zoals onder voorbehoud van financiering.

En zo heb je zomaar in 4 stappen je huis verkocht. Klinkt eenvoudig hè? Als je de verkoop van jouw huis aan Connect Makelaardij overlaat, is het dat zeker ook. Tot binnenkort 😉

Regel hier je gratis waardebepaling of neem contact met ons op. We maken graag een afspraak met je om jouw situatie te bespreken en te kijken hoe we je daarbij kunnen helpen.