Aan wie jouw recreatie woning verkopen?

Je hebt ervan genoten en misschien heeft jouw recreatie woning ook wel flink wat rendement opgebracht dankzij de verhuur. Maar het moment is daar: je wilt je recreatie woning verkopen. Hoe gaat dat dan in zijn werk? Aan wie verkoop je het en bij wie moet je zijn? Wij geven je 4 adviezen voor een succesvolle verkoop.

Advies 1: Recreatie woning verkopen begint bij een gespecialiseerd makelaar

Zoals bij de verkoop van een ‘gewone’ woning, doe je er goed aan om een makelaar in de arm te nemen. Iemand die jouw woning zo goed mogelijk in de markt zet en je alle zorgen uit handen neemt. Kies daarbij niet zomaar een makelaar uit. Een recreatie woning verkopen is namelijk niet hetzelfde als het verkopen van een woning voor permanente bewoning. Kopers van recreatie woningen hebben heel andere wensen en eisen ten aanzien van een woning. Een grote groep potentiële kopers bevindt zich bovendien vaak ver buiten de regio, ook in het buitenland. Daarom is het verstandig om een makelaar in de arm te nemen die ervaring heeft met de verkoop van recreatie woningen en potentiële kopers goed weet te bereiken en benaderen.

Advies 2: Recreatie woning verkopen aan beleggers

Recreatie woningen worden vaak verkocht aan beleggers, mensen die rendement willen maken met de verhuur ervan. Voor deze doelgroep is het van belang dat je een helder inzicht kunt geven in de verhuurrendementen van jouw recreatie woning. Heb je jouw recreatie woning met name voor eigen gebruik gehouden en mis je dus rendementsinformatie, probeer deze dan alsnog te achterhalen. Vraag bijvoorbeeld bij eigenaren van omliggende recreatie woningen na wat hun rendementen zijn zodat je toch enig inzicht in de potentiële rendementen kunt bieden. Een goede makelaar met ervaring in recreatievastgoed kan je hierbij helpen.

Advies 3: Recreatie woning verkopen aan levensgenieters

Natuurlijk zijn er ook particulieren op zoek naar een recreatie woning voor eigen gebruik. Zij zitten niet te wachten op rendementsinformatie. Een recreatie woning verkopen aan levensgenieters vraagt om een andere aanpak. Vertel over de beleving die ze in jouw recreatie woning kunnen verwachten. Deel ervaringsverhalen over die heerlijke zomeravonden, spelende (klein)kinderen in de tuin en gezellige knusse winters met warme chocolademelk bij het haardvuur.

recreatie woning verkopen zeelandAdvies 4: Recreatie woning én omgeving verkopen

Zowel beleggers als levensgenieters (waarbij we overigens niet pretenderen dat beleggers geen levensgenieters zijn) zijn benieuwd naar de omgeving waarin de recreatie woning staat. Ga je een recreatie woning verkopen, vertel dan dus altijd wat over de streek, de bezienswaardigheden en wat er in de buurt te doen is. Kun je naar het water? Is er een leuke stad in de buurt? Zijn er mooie wandel- en fietspaden? Wat zijn populaire restaurants? Zijn er toffe activiteiten voor kinderen? Hoe meer de omgeving biedt, hoe aantrekkelijker jouw recreatie woning wordt. Lees meer tips in onze blog: recreatiewoning te koop, 10 tips om je voor te bereiden op de verkoop

Wil jij je recreatie woning verkopen?

Neem eens contact op met Connect Makelaardij. Wij helpen je er graag bij. We hebben ervaring met deze specialistische markt en weten een grote groep van potentiële kopers te bereiken. Zo zorgen we voor het beste verkoopresultaat.